Newborn Fotoshoot

Gefeliciteerd, je bent zwanger.

Dit mooie nieuws klinkt voor velen als muziek in de oren. Vanaf de zwangerschap tot ver na de eerste verjaardag kan ik voor jou de mooiste momenten op een professionele wijze vastleggen.

De eerste weken samen met jullie baby’tje zijn speciaal en onvergetelijk. Ik als Newborn-fotografe zorg ervoor dat je een blijvende herinnering hebt en dat je later niet tegen jezelf kunt zeggen: Had ik maar, want die eerste weken gaan vaak voor kersverse ouders als een roes voorbij. 

Informatie

Een Newbornshoot is het beste om binnen de eerste 14 dagen te laten plaatsvinden, jullie baby’tje is dan nog lekker ontspannen en slaapt veel. Mijn voorkeur is, om de shoot op de 6de of 7de dag te plannen. In deze periode is een baby’tje nog erg flexibel, en kunnen ze nog in allerlei leuke poses gelegd worden. Bijvoorbeeld de foetushouding. Het kan natuurlijk gebeuren dat een baby’tje een bepaalde pose niet prettig vind, ik let daar erg goed op. Want bij mij is de gouden regel: “Veiligheid en ontspanning op 1” Voel je jezelf ergens niet prettig bij, geef dit dan gelijk aan en blijf niet met dit gevoel zitten. 

Puur

De shoot wordt puur aangeboden, dit betekent dat alleen de baby op de foto wordt vastgelegd. Als jullie toch graag foto’s willen met jezelf erbij, of bijvoorbeeld broertje en/of zusje komt er een eenmalige toeslag bij. (prijzen zijn te zien op de prijzenpagina) Tijdens het invullen van het reserveringsformulier kun je deze mogelijkheid aanvinken.

Wat neem ik mee?

  • Voldoende (fles) voeding
  • Alles om te verschonen
  • Het wil wel eens gebeuren dat een baby’tje over de ouders heen plast, neem daarom altijd iets extra’s mee om aan te doen
  • Wil je een gezinsfoto? Zorg er dan voor dat jullie kleding op elkaar is afgestemd, en korte mouwen heeft, voor mama een hempje zonder mouwtjes bijvoorbeeld. (Neutrale kleuren zijn het mooiste)
  • Gaan er andere kindjes mee op de foto? Zorg er dan voor dat ze schone gezichtjes en handjes hebben. 

Hoelang duurt de Newbornshoot?

Een shoot kan ongeveer 3u aan tijd in beslag nemen. Bij het maken van foto’s voor een newbornshoot komt een hele hoop kijken. Het is niet eventjes een baby’tje op de foto zetten. Een shoot zoals deze neemt behoorlijk wat tijd in beslag. We zijn namelijk dan niet alleen bezig met fotograferen, maar ook met het voeden, en in slaap wiegen. Bij binnenkomst kunnen jullie haar of hem nog eerst eventjes voeden, waarna we op ons gemak gaan beginnen met het maken van de foto’s. Hebben jullie speciale wensen? Laat het mij weten, dan kijken we samen naar de mogelijkheden.

Een Newborn wordt veel naakt gefotografeerd, daarom zorg ik ervoor dat het in de studio lekker warm is. Voor jullie als ouders is het dan ook belangrijk dat je jezelf lekker luchtig kleed. 

Ik wil graag iemand meenemen, kan dat?

Natuurlijk mag je altijd je man, of bijvoorbeeld je moeder meenemen. Maar om de shoot zo goed mogelijk te laten verlopen is het belangrijk dat het lekker rustig is. Alle extra prikkelingen kunnen ervoor zorgen dat jullie baby’tje onrustig wordt. Ook is mijn studio niet heel erg groot, waardoor het al gauw erg druk lijkt. Wil je graag een broertje of zusje meenemen om ook mee op de foto te gaan, zorg er dan voor dat er iemand is die hem of haar later kan meenemen of ophalen. 

Wanneer maak je een afspraak?

Als je ongeveer 30 weken zwanger bent kun je contact met mij opnemen voor het maken van een afspraak. (Eerder mag natuurlijk ook) We bespreken dan je wensen samen door, en ook kun je dan je uitgerekende datum aan mij doorgeven. Binnen 3 dagen na je bevalling kun je dan contact met mij opnemen voor de definitieve afspraak. Natuurlijk wordt er dan rekening mee gehouden dat je eerder of later kunt bevallen. 

Je kunt via het contactformulier mij een berichtje sturen, of stuur een mailtje naar p.boekhout@boekhoutfotografie.nl

Voor meer informatie over prijzen klik hier: Prijzen